Служебната власт направи три нови назначения. Управителният съвет на Държавен фонд

...
Служебната власт направи три нови назначения. Управителният съвет на Държавен фонд
Коментари Харесай

Млада хубавица стана шефка на фонд Земеделие

Служебната власт направи три нови назначения. Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие ” избра Ива Иванова за изпълнителен шеф на разплащателната организация. В сходство със законовите условия, кандидатурата е по предложение на министъра на земеделието и храните доктор Георги Тахов след съгласувателна процедура с министър-председателя на Република България Димитър Главчев, оповестява земеделското ведомство.

Припомняме, че Тахов бе шеф на Държавна фирма „ Земеделие “, преди да стане министър.

Ива Иванова е магистър по „ Право на Европейския съюз “ от Софийски университет „ Св. Климент Охридски “, взаимно с Университета в Нанси – Франция. Има и магистърска степен по „ Международен бизнес “ от Икономически университет – Варна. Владее британски език.

От 2010 година досега Иванова заема разнообразни длъжности в Държавен Фонд „ Земеделие “. Професионалният й път в ДФЗ стартира в дирекция „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “ като специалист, като през 2015 година израства в длъжността основен специалист.

През 2019 година Иванова е нараснала в шеф отдел „ Договориране по частни ограничения “, а две години по-късно оглавява дирекцията „ Договориране по използване на ограничения за развиване в селските региони “.

С решение на Управителния съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” от 19 август 2022 година Ива Иванова е назначена за заместител изпълнителен шеф с ресори Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 (ПРСР) и Програма за морско дело и риболовство (ПМДР) 2014-2020, оповестяват от Министерството на земеделието.

Със заповед на премиера Димитър Главчев на длъжността заместник-министър на младежта и спорта е назначен Петър Младенов, осведоми и пресцентърът на Министерския съвет (МС).

С друга заповед от длъжността заместник-председател на Държавната организация за метрологичен и механически контрол е освободен Иван Ганчев и на поста е назначен Стоян Стоев. Стоев е заемал към този момент същата служба от 2019 година до 2021 година, заяви още Министерски съвет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР